Cairngruppen i Danmark | Nyheder og Aktiviteter


Festudvalget, bestående af Søren Thomsen, Karin Johansen og Henrik Pedersen, havde sat os stævne på Danhostel Skanderborg, som ligger smukt i skoven.

Flere besøgte forskellige steder i skoven inden de landede det rette sted, men alle kom frem.

Et flot dækket og meget festlig bord med pokaler, var det første man så og dernæst et imponerende præmiebord til det amerikanske lotteri.

1 Pokaler2 Lotterigevinster

















Efter Søren på Festudvalgets vegne havde budt deltagerne velkommen, blev der fortalt lidt om 2015, som gengives her:

Vi har i 2015 haft 27 udstillinger med i alt 1.139 tilmeldte cairn terriers, hvilket giver et gennemsnit på 42 hunde pr. udstilling. Årets topscorer i tilmeldingsantal var i Svendborg på den første festivaldag, hvor der under Peter Green fra USA var tilmeldt 73 hunde.

I 2015 har vi 28 udstillinger og når kun 10 udstillinger tæller med i årskonkurrencen kan det gå hen at blive et meget spændende år.

I 2015 er der født 57 kuld hvalpe eller i alt 232 nye håb og det er et gennemsnit på 4,1 hvalp pr. kuld. Af de 57 kuld er 6 kuld registreret uden kennelmærkeindehaver, medens størstedelen, nemlig 51 hører under kennelmærke.

Derefter blev de hunde og ejere nævnt, som i løbet af året 2015 havde opnået forskellige titler - forudsat, at disse titler var indberettet til hjemmesiden.

I løbet af året har 5 forskellige danske kenneler opdrættet én eller flere danske champions - Mr Winterbottom’s, Zalazar, Saliva’s, Kaczaca’s, Cairntoppen og Cashi’s. I alt har 9 hunde opnåede dansk championat:

I maj måned blev Anne-Mette og Niels Borg-Østerlins opdræt, Mr Winterbottom’s St Patrick og kuldbroderen, Mr Winterbottom’s St Brendan, samt Mette Sørums, Zalazar Mai Tai danske champions.

Måneden efter blev Tine Matharis Saliva’s 3 Coins In The Fountain dansk champion,

2 måneder senere i august får Mette Sørums Zalazar Love Is In The Air og Evy Fahls Kaczaca’s Affie deres danske championat.

De sidste 2 champions – Gitte og Ove Kristensens Cairntoppen Moon2Light Havanna og Karin og Jørgen Johansens svenske import Rottriver’s High Heals – fik deres titel i oktober.

Cashi’s Frederik of Ronja, kunne tilføje DKCH via et certifikat han fik i juli 2014.

2 klubchampions er det også blevet til, idet Ghita Jensens Sweet Beauty Keswich Codlin og Asta fik deres 4. klubcertifikat i maj måned 2015.

Vi kan også hædre 4 juniorchampions. Den første kommer fra Ellen Julsgaard og hedder Cale Hill’s Otto. 2 måneder senere Tine Matharis Mc Alister’s You Are Mine Forever. Derefter skulle der gå ½ år før de sidste 2 fik det sidste juniorchampionat. Disse 2 hunde var Evy og Anita Fahls Glenmore’s Midnight Lady og Sanne og Benne Lynge Jensens Nordcairn’s Power of Love.

Veteranchampion: Ellen Julsgaards opdræt Cale Hill’s tegner sig for alle 3 veteranchampionater i år. Nanny Hansens Cale Hill’s Viggo, Maria Gratveds Cale Hill’s Vilhelmine og Helle Busks Cale Hill’s Wilhelmina.

Rejselysten ser ud til at være stedet eller måske ser det bare sådan ud, fordi udenlandske titler nu noteres på hjemmesiden, men det er flot som danske cairn terrier ejere med stor succes rejser rundt i verden og viser det danske flag.

Bettina og Per Frisgaard har fået 2 VDH – altså tysk kennelklub champions – på henholdsvis Cairnrush Diamond Girl og Cairnrush Bolt.

Anita og Evy Fahls Kaczaca’s Affie opnåede også VDH championat.

Ghita Jensens Asta, er blevet KFT-champion (altså tysk terrierklub champion), Lettisk champion og International champion, ligesom Cashi’s Frederik of Ronja er blevet rumænsk og international champion.

Lotte og Søren Thomsens Nordcairn’s Indian Summer – en hund vi kommer til at høre lidt mere om senere – opnåede også internationalt championat i indeværende år.

Årets forskellige pokaler:

Titlen som Årets opdrætter er ikke den nemmeste pokal at vinde. Da reglen er, at årets opdrætter er den opdrætter, der har opdrættet flest forskellige hunde, der opnår CK forudsætter det, at opdrætteren gennem nogle år har opdrættet hunde af høj kvalitet.

I 1999, 2000, 2001 og 2002 gik pokalen til Kennel Tofthus v/ Mette Toft

I 2003 gik pokalen også til Mette, men denne gang Mette Sørum, der har Kennel Zalazar.

Siden 2004 har Kennel Nordcairn v/ Lotte og Søren Thomsen været faste aftagere af pokalen og det er imponerende, at samme kennel i 11 år i træk har formået at vinde pokalen.

Kennel Nordcairn var også med i opløbet om titlen for 2015, men blev overhalet med nogle få hunde, og pokalen skal derfor flytte fra nordjylland til vestjylland for Årets Opdrætter 2015 er Kennel Cairnsters v/ Satu Jarvinen og Torben Hemme Nielsen.

Årets Rookie er en af de nyeste pokal og tildeles den hund, der gennem året har vundet junior- eller mellemklassen flest gange. Tine Matharis Mc Alister’s You Are Mine Forever kommer ind på en flot 2. plads med 10 vundne klasser, men en ung hanhund var umulig at komme udenom med sine 21 vundne klasser.
Årets Rookie går til Cale Hill’s Otto.

Årets han og tæve med flest CK-afkom har hver sin pokal, nemlig Cale Hill’s ærespokal til ”Årets han med flest CK-afkom” og Sonja Scheels Mindetrofæ til ”Årets tæve med flest CK-afkom”. For begge pokaler gælder, at den tildeles den han/tæve, der i løbet af året har flest afkom med CK. Såfremt 2 hunde står lige, vinder den hund, hvis afkom sammenlagt har flest point i årskonkurrencen. Vinderne af begge pokaler beregnes af henholdsvis Ellen Julsgaard og Tine Mathari, jf. pokalpræmisserne.

I konkurrence om Cale Hill’s ærespokal til Årets han med flest ck-afkom kæmpede 2 hanner side om side og slutte begge med 6 ck-afkom, så afkommets samlede point i årskonkurrencen blev afgørende. Zalazar Van Dammes afkom havde 139 point på Jay’s Joy’s Ella Fitzgerald, Lachleen Jump Up And Kiss Me, Sasjacairns Uva, Zalazar Mai Tai og Miketos Never Trust A Cheatin Woman (uden pointberegning) , medens vinderens afkom tegnede sig for 244 point på Cale Hill’s Otto, Cale Hill’s Martha, Cale Hill’s Petrea, Dreamcairn’s Dolce Vita og Tam O’Shanter’s Randi , således at pokaludgiveren, kennel Cale Hill’s v/ Ellen Julsgaard, kan hjemtage pokalen på hanhunden Cale Hill’s Carl.

Vinderen af Sonja Scheels Mindetrofæ var gået til en tæve, der havde 6 ck-afkom, hvis de generelle bestemmelser havde været opfyldt. Da det ikke var tilfældet går pokalen til en tæve, der har 4 ck-afkom, nemlig Cairnsters Hard Candy, Cairnsters Here To Stay, Cairnsters Hooked On You og Cairnsters Hot Chili og så er det nok klart, at vinderen er Cairnsters Dallas.

Så er vi nået til de helt gamle ærespokaler, nemlig Kennel Lennox’ Ærespræmie til Årets Avlshan og Kennel Nærum’s Ærespokal til Årets avlstæve.

Kennel Lennox’ Ærespræmie vindes af den hanhund, hvis afkom har vundet flest certifikater. Igen gælder reglen, at såfremt 2 hanhunde er far til afkom, der har vundet lige mange certifikater, da vinder den hanhund, hvis certifikatvindende afkom har flest point i årskonkurrence. 2 hanner kæmpede også i denne konkurrence, idet begge hanner har afkom, der til sammen har vundet 7 certifikater.

Cale Hill’s Carl er repræsenteret med Cale Hill’s Otto, Dreamcairn’s Dolce Vita og Zalazar On Stage, der sammenlagt har opnået 193 point.

Kennel Lennox’ Ærespræmie til Årets Avlshan vindes i 2015 af en hanhund, hvis afkom havde samlet 251 point på Cairnsters Hard Candy og Cairnsters Here To Stay – vinderen er Cairnsters Fair Play.

Kennel Nærum’s Ærespokal til Årets avlstæve uddeles til den tæve, der har flest klassevindende afkom med CK og flere tæver konkurrerede om ærespokalen.

På 3. pladsen finder vi Nordcairn’s Remember Me, der havde 16 klassevindere med Nordcairn’s Indian Summer og Nordcairn’s I Belive I Can Fly.
På 2. pladsen med én enkelt klassevinder mere, altså 17 klassevindere, kommer Cairnsters DallasCairnsters Hooked On You, Cairnsters Here To Stay og Cairnsters Hard Candy.
Årets avlstæve lægger sig dog suverænt i spidsen med 48 klassevindere på kuldsøskende, Cale Hill’s Viggo og Cale Hill’s Vilhelmine og dermed er årets vinder Cale Hill’s Klara.

Årets Veteraner 2015.

De 2 kuldsøskende, som netop har været nævnt, har også haft en intens intern konkurrence gennem hele udstillingsåret i kampen om at sikre sig titlen som Årets Veteran. Indtil 2014 gjaldt det om at vinde flest CK i løbet af året, men fra 2014 blev reglen ændret, således at Årets Veteran var den hund, der flest gange var blevet Bedste Veteran og gennem hele året skiftedes de 2 søskende til at lægge sig i spidsen. Efter udstillingen i Billund den 21.11. stod de 2 søskende lige med hver 12 vundne Bedste Veteran-placeringer, så titlen som Årets Veteran 2015 blev afgjort på årets aller sidste udstilling den 22.11., hvor Cale Hill’s Vilhelmine tog sejren hjem. Årets Veteran 2015 er Maria Gratveds Cale Hill’s Vilhelmine med broderen, Cale Hill’s Viggo, der er ejet af Nanny Hansen, som Årets Veteran i modsat køn.

Modtageren af Cairngruppens vandrepokal til Årets bedst opdrættede og ejede tæve øst for Storebælt finder på på TOP-10 listens nr. 9 og går til Maria Gratveds Dreamcairn’s Dolce Vita.

3 Pokalmodtagere

Vi har 2 pokaler, der ikke relaterer sig til en hund, men som drejer sig om personen.

Essensen af begge pokaler er nok at minde os alle om, at det er vigtigt at have øjnene åbne overfor det det sjove og positive.

Trofæ’et skulle helst ikke gå i glemmebogen og har tidligere været uddelt til Mette Sørum, hvor hun er afbilledet liggende på alle 4 (hun påkalder sig nok en hunds opmærksomhed i forbindelse med billede af BIR/BIM hunde) og i følgeteksten beskrevet Mette Sørum som en hund.

Lars Lassen modtog pokalen for at bringe sin ganske få timer gamle datter på udstilling på Bornholm. Barnet blev født om morgenen og kom over middag på udstilling.

Anne-Mette og Niels Borg-Østerlin for temaet i navnene på deres hvalpekuld.

Bent Thomsen, som ingen tidligere havde set danse, modtog pokalen for til en årsafslutning at have givet sig fuldt og helt hen til både svanedans og Elvisbevægelser på dansegulvet.

Ghita Jensen for at fremvise hund i baglæns løb.

Dette blot som en lille appetitvækker, så vi husker at indstille personer, der gennem året har samlet folk med smil og morskab.

Årets humørpokal har været lidt forsømt de seneste 3 år og derfor er det ekstra glædeligt, at der i år faktisk blev indstillet 2 personer. Mette Strøm blev indstillet og selvom Årets Humørpokal ikke går til Mette Strøm er det et dejligt skulderklap at blive indstillet.

Der er indleveret følgende tekst om årets modtager af Humørpokalen:4 Humørpokalen

Hvad er det, der står om Cairn Terrier på hjemmesiden?
”Kvik, adræt og vågen, naturligt udseende, brugstype. Giver indtryk af at være energisk, modig og robust.

Frygtløst og muntert væsen.”
Er det mon også sådan vi kan beskrive modtageren af Humørpokalen, når vi derigennem vil anerkende og belønne en indsats for
at stikke næsen frem?
Formanden for DKK’s udstillingsudvalget, Wilfred Olsen, har sagt:
Man vælger jo hund efter hvilket temperament man ønsker og hvilken livsstil man har. Det er ikke kun en skrøne, at en hund ligner sin ejer. Det kan godt være, at man ikke bruger det samme tøj, men i al fald har man det samme sind.
Cairn Terrierens beskrivelse ligger måske ikke så langt fra årets modtager.
Det er en kæmpe fornøjelse at sige, at du altid er energisk, kvik og vågen. Du er altid hjælpsom og aldrig doven. Du giver altid en hjælpende hånd, også når vinden blæser og udstillingsteltet er ved at flyve væk. Du er frygtløs og munter og helt igennem robust og kæk.
Det er helt utænkelig for dig bare at se på, når dagen og udstillingen stadig afvikles.
Efter udstillingen deltager du gerne i aftenhygge med lækker mad og gode fortællinger.
Du bidrager med underholdning og god stemning, så ingen kan undvære din indsats.
Når du fremviser cairn terrier ser vi dig i ringen koncentreret og med smil på læben.
Er ligheden med en cairn terrier helt aldeles slående eller er det bare en beskrivelse af en dejlig person med sportsånd, godt humør og en kammeratlig og hjælpsom adfærd?
Modtageren af dette års Humørpokal år 2015 er Per Frisgaard.




Årets hanner og tæver 2015:

årets han nr. 4 er Cairnrush Bolt, der har opnået 86 point – nr. 10 på Top 10-listen

årets han nr. 3 er Saliva’s 3 Coins In The Fountain med 141 point – nr. 5 på Top 10-listen

årets han nr. 2 er til Cale Hill’s Viggo med 190 point. – nr. 2 på Top 10-listen

Saliva’s 3 Coins In The Fountain er samtidig modtager af pokalen til Årets bedst opdrættede og ejede hanhund øst for Storebælt.

Årets tæve nr. 4 er Cairnsters Dallas med 116 point nr. 7 på Top 10-listen

Årets tæve nr. 3 er Cale Hill’s Vilhelmine med 125 point og nr. 6 på Top-listen

Årets tæve nr. 2 er Nordcairn’s I Belive I Can Fly med 165 point – nr. 4 på Top 10-listen.

Så er vi nået til de 2 rosiner i pølseenden.

Årets bedste hanhund og tæve modtager foruden Kennel Tjep’s Mindepokal til Årets Cairn Terrier og Årets Cairn Terrier i modsat køn, også Cairngruppens vandrepokaler til årets bedste jysk/fynsk opdrættede og ejede han og tæve.

Årets cairn i modsat køn er Ghita Jensens ASTA, der opnåede 190 point og en 3die plads TOP-10 listen.

Årets cairn terrier i Danmark FOR ANDET ÅR I TRÆK går med 225 point til Lotte og Søren Thomsens NORDCAIRN’S INDIAN SUMMER.

5 top 4

De bestilte årbøger kunne derefter afhentes.

Efter spisningen var der sang, som Nanny havde komponeret. Britta satte hjerneceller og geografien på prøve med en test, hvor man skulle gætte hovedstaden ud fra f.ex. "2 forfriskninger", hvilket var Paris (Par is). Hanne læste en morsom beretning om op skining eller ski'ning og vi morede os med en hundeversion af Gæt & Grimasser.

6 Hygge7 Hygge8 Hygge