Cairngruppen i Danmark | Nyheder og Aktiviteter

Til opdrættere i Terrier-klubben !

I forbindelse med afslutning af min diplomatuddanelse med specialisering i reproduktion hos hund og kat skal jeg udfærdige 2 artikler, som skal publiceres i internationale tidsskrifter for reproduktionsinteresserede dyrlæger. I den forbindelse vil jeg undersøge sædkvaliteten og sammenligne  4 forskellige hunderacer her i Danmark for at se, hvor gennemsnitskvaliteten ligger, og om der rent faktisk er en forskel imellem de store, mellemstore og små hunderacer.

Jeg har valgt at kikke på flg racer:

Cairn Terrier

Engelsk Bulldog

Labrador Retriever

Berner Sennen

For at kunne få et regulært billede, skal der indenfor hver hunderace benyttes min. 10 hanhunde. Inklusionskriterierne er, at hundene skal være imellem 2-6 år gamle, og de skal have haft min. 1 kuld hvalpe efter sig dvs have en kendt frugtbarhed. De må ikke indenfor de sidste 3 måneder forud for undersøgelsen have været i medicinsk behandling eller været igennem et sygdomsforløb. De må ikke have parret indenfor de sidste 3 dage forud for sædopsamlingen.

En sædopsamling er uden smerte eller anden ubehag for hanhunden, og vi vil planlægge at have en løbsk tæve han kan snuse til i den forbindelse, så alt kommer til at forløbe så naturligt som overhovedet muligt.

Der vil på sædfraktionen blive udfærdiget et meget grundigt spermogram med beskrivelse af både bevægelighed , koncentration og antal misdannede sædceller.

Der vil blive taget en blodprøve som undersøges for genetiske faktorer udført på godkendt laboratorium i USA.

Prisen for hele undersøgelsen vil være 400,- inkl moms.

Jeg kan kontaktes på: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Jeg håber at mange vil henvende sig til mig, da dette kan give et fint billede af, hvordan det står til med den danske hundebestands sædkvalitet.

Vh

Fagdyrlæge Kathrine Thejll Kirchhoff

Dyrlægegruppen Frijsenborg A/S

Hinnerup Dyrehospital

Navervej 3

8382 Hinnerup